Dalszerelőműhely - nem csak középiskolásoknak

Billie Eilish – Bad Guy

Műhelyvezető: Fazekas Gergely (zenetörténész)

Időpont: 2022. október 8. (szombat) 17:00 óra
Helyszín: Csorba Győző Könyvtár, Konferenciaterem (Pécs, Universitas u. 2/A)

A dalszerelőműhelyben ugyanaz történik a dalokkal, mint az autószerelő műhelyben az autókkal. Szétszedjük és újra összerakjuk őket. Ez alkalommal Billie Eilish bad guy című számát fogjuk a szerelőakna fölé tolni. A műhelyvezető Fazekas Gergely zenetörténész, a Zeneakadémia tanára, aki azonban nem egyedül szerel, hanem közös munka fog folyni a jelenlévők aktív részvételével.

A cél az, hogy megértsük, mi történik a zene „belsejében”: hogyan működik egy-egy dalban a kardántengely, a karburátor és a gyújtógyertya, vagyis olyan kérdésekre keressük a választ, hogy miként kapcsolódik egymáshoz szöveg és zene, mitől lesz izgalmas (vagy éppen kevésbé izgalmas) egy dallam, hogyan áll össze a hangzás és a harmóniavilág, mi adja egy-egy dal varázsát. Spoiler: az utolsó kérdésre természetesen nem fogunk tudni válaszolni, de a zene varázsára rákérdezni akkor is izgalmas.

A programon való részvételnek nem feltétele a zenei előképzettség, két nyitott fülön kívül más segédeszközre nem lesz szükség (csavarhúzót, fogót, kompressziómérőt biztosítunk). A dalszerelőműhely garanciát vállal azért, hogy a szétszedett dalt a foglalkozás végén épségben szolgáltatja vissza a rajongóknak.

További információ:
zene@csgyk.hu
+ 36 72 501 690 / 28019