Dr. Papp István Csongor könyvbemutató

Egészségtudatos magatartással magunk és a ránk bízottak lelki és testi egészségének megvalósítására

Az előadó először a gyermekek testi betegségeit kezelte. Majd látva, hogy mennyi mindentől függ a felnőttkor sikeresnek mondható megvalósítása, jelentkezett egy továbbképzésre, ahol Schnell János néptanítóból gyermekpszichiáterré lett előadó éppen a problémát mutatta be.

"Több mint 20 éve foglalkozom felnőttekkel is pszichoterapeutaként. Nem ritka ugyanis, hogy a gyermekkori problémák a felnőtt tüneteiben nyilvánulnak meg.Egyre inkább látom, hogy ezen a téren is a megelőzés lenne a legfontosabb. Ezért tartottam számtalan előadást a TIT keretében illetve egyéb felkérésre, publikáltam cikkeket és írtam meg a két könyvemet*."

Időpont: 2021. október 12. kedd 17:00 óra
Helyszín: Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár (Pécs, Nagy Jenő utca 24.)

Dr. Papp István Csongor Pécsett született 1935-ben. Orvosi tanulmányait Pécsett végezte. Előbb gyermek szakorvos, majd gyermek és ifjúságpszichiáter, neurológus. Dolgozott Pécsett a Gyermekklinikán, az Idegklinikán, a Pécsi Gyermekideggondozó munkatársaként, majd 1969-ben Szekszárdon megalapította a Gyermek Ideggondozó és Lélektani Tanácsadó rendelést, melynek vezető főorvosa volt nyugdíjazásáig. Igazságügyi orvos szakértői munkát jelenleg is folytat. Bírói szemléken vesz részt. Részt vesz az Orvosi Kamara Etikai kollégiumának munkájában. Tudományos érdeklődésének középpontjában a szülési komplikációk neuropszichiátriai-pszichológiai kihatásának vizsgálata, áll.

*A kötetek megvásárolhatóak a helyszínen.