10 éves a Tudásközpont

A Pécs – Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekt keretében, 10 évvel ezelőtt, október 25-én nyitotta meg kapuit a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont épülete, melyben a Csorba Győző Könyvtár, a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont, valamint a Benedek Ferenc Jogtudományi és Közgazdaságtudományi Szakkönyvtár várja az olvasóit immáron egy évtizede.

A mostani járványhelyzet következtében a könyvtárak nagy közönséget vonzó eseményeket nem terveznek a jubileum alkalmából, inkább online felületeken ünneplik meg a nyitás 10. évfordulóját.

2020. október 13-án indult az a sorozat, amely során minden nap egy-egy érdekességet tudhatnak meg az olvasók a Csorba Győző Könyvtár és a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Facebook oldalain. Az online események szervezői ugyanitt egy kvízjátékot is indítottak, melynek helyes kitöltői között könyvtári ajándékcsomagokat sorsolnak majd ki.

A Tudásközpont épületének földszintjén 2020. október 20-tól november 5-ig tekinthető majd meg az elmúlt 10 év rendezvényeinek fotóit felsorakoztató kiállítás. A képek színes kavalkádja a legemlékezetesebb pillanatokból ad egy kis ízelítőt, hiszen az elmúlt évtizedben megszámlálhatatlan könyvtári rendezvénynek adott otthont az épület.

2020. október 22-én 13.30-kor kezdődik a Beszélgetés a könyvtárak szerepéről című online kerekasztal-beszélgetés, melyben Horváth Tamás, Pécs Megyei Jogú Város Kulturális Bizottságának elnöke beszélget Miszler Tamással, a Csorba Győző Könyvtár igazgatójával, valamint Szeberényi Gáborral, a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont főigazgatójával. A beszélgetés a Csorba Győző Könyvtár YouTube csatornáján lesz követhető.

A kvíz itt érhető el: http://bit.ly/TKP10kviz

A kerekasztal-beszélgetés Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/819043968926421/