10 éves a Tudásközpont - múltidézés korábbi rendezvényeinkről készült felvételekkel

10 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont. Ennek apropójából kicsit visszatekintünk az időben, és minden héten szombaton 18.00 órakor megosztunk egy korábbi, a Csorba Győző Könyvtár által szervezett író-olvasó találkozóról készült felvételt facebook oldalunkon.  

2020. március 28. 
Az első alkalommal figyelmükbe ajánljuk azt a 2016-os beszélgetést, amelyben Hegyi Barbara színésznőt egy egészen más oldaláról ismerhetjük meg.
Alkalomadtán - Találkozás Hegyi Barbarával

2020. április 4.
Háy János idei 60. születésnapját is köszöntve a 2013-ban készült Rendhagyó Irodalomóra rendezvényünk előadását mutatjuk meg, ahol Háy János Weöres Sándorról beszélget Balogh Robert íróval.
Az Irodalom visszavág – rendhagyó irodalomóra Háy Jánossal Balogh Roberttel

2020. április 11.
A magyar költészet napja alkalmából a pécsi Vers- és Prózamondó Pedagógusok Műhelyének költészet napi műsorát ajánljuk olvasóink figyelmébe. A felvétel 2016-ban készült, amikor Csorba Győző születésének 100. évfordulójára és Lázár Ervin születésének 80. évfordulójára emlékeztünk. A Műhelyt Sólyom Katalin, a Pécsi Nemzeti Színház Jászai-díjas színművésze vezeti hosszú évek óta nagy sikerrel.
Költészet napi műsor

2020. április 18.
Figyelmükbe ajánljuk Ágoston Zoltán és Nyáry Krisztián beszélgetését. A felvétel 2016-ban készült, az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretében.
Író-olvasó találkozó Nyáry Krisztiánnal

2020. április 25.
A mostani alkalommal olvasóink figyelmébe ajánljuk azt a felvételt, amelyben Beck Zoli beszélget Likó Marcellel (Vad Fruttik) és Géczi János íróval A bunkerrajzoló című könyvükről.
A bunkerrajzoló

2020. május 2.
Ezúttal az érettségizők számára szeretnénk kedvezni az alábbi felvétellel, amelyen Dr. Milbacher Róbert tart előadást Arany Jánosról.
Unalmas-e Arany János? Dr. Milbacher Róbert - előadás

2020. május 9.
A 2016-os felvételünkön Grecsó Krisztián Jelmezbál című kötetéről beszélget a szerzővel Balogh Robert.
Grecsó Krisztián: Jelmezbál - könyvbemutató

2020. május 16. 

Závada Péter Mész című kötetéről Ágoston Zoltánnak beszélget. A felvétel 2016-ban készült.
Závada Péter: Mész - könyvbemutató

2020. május 23.
Görög Ibolya rendkívül szórakoztató előadását hallgathatjuk meg újra Hétköznapi protokoll címmel.

2020. május 30.
Az azóta sajnos elhunyt Karinthy Mártonnal Balogh Robert beszélget Rendhagyó Irodalomóra rendezvényünkön. Rozs Tamás kísér hangszeren. 

2020. június 6.
A járványhelyzetnek köszönhetően idén a POSZT is elmarad. Az alábbi felvétel 2013-ban készült, a 84. Ünnepi Könyvhéten, ahol POSZT Off-programként a Retró Könyvudvarba vártuk Szirtes Gábort, Bertók Lászlót és Halmai Tamást.

2020. június 13.

Még tartana a POSZT Fesztivál, ha a járvány nem szólt volna közbe. Az alábbi, 2012-ben készült felvétel a Poszt ideje alatt készült Retró könyvudvarunkban. Méhes Károllyal Hegymenet című könyvéről és még sok minden másról Dr. Keresztes Zoltánnal beszélget.