40 éves az Apáczai Csere János Nevelési Központ Könyvtára

Az egykori Nevelési Központ könyvtára 1982. december 2-án fogadta első beiratkozó olvasóit. Az intézmény napjainkban a Csorba Győző Könyvtár fiókkönyvtáraként működik és a jól megszokott helyén, Kertváros központjában fogadja látogatóit. A könyvtár most „Emlékezzünk régiekről…” címmel fennállásának 40. évfordulója alkalmából jubileumi ünnepséget szervez.

A kerek évfordulóhoz kapcsolódó rendezvény 2022. november 29-én, 14 órakor kezdődik, amelyre a könyvtár meghívja törzsolvasóit, régi és új kollégáit, pedagógusokat - akik a mai napig szoros kapcsolatban állnak az intézménnyel - partnerintézmények vezetőit és a fenntartó képviselőit.

A tervezett program szerint fellép a Mazsola Gitáregyüttes, köszöntőt mond Gulyásné Rózsahegyi Gyöngyi a könyvtár előző csoportvezetője. Takács Ferenc, a valamikori „Nevelési Központ Könyvtárának” egykori igazgatója pedig előadást tart az alapítástól napjainkig tartó értékteremtő időről. A rendezvényt a könyvtár negyven évét bemutató fényképkiállítása kíséri.

Az Apáczai Csere János Fiókkönyvtár, amely 2017-ben csatlakozott a Csorba Győző Könyvtár városi hálózatához, jelenleg 70 ezer darabból álló dokumentumgyűjteményre - könyvekre, folyóiratokra, zenei lemezekre, CD-kre, hangoskönyvekre - alapozva gyermek-, felnőtt- és zenei részleget működtet. Az intézmény heti 41 órás nyitvatartási időben áttekinthető, kényelmes környezetben, barátságos légkörben differenciált szolgáltatást kínál kicsiktől nagyokig, diákoknak, felnőtteknek, nyugdíjasoknak, foglalkozásokra érkező csoportoknak.

További információ:

E-mail: apaczai.fiokkonyvtar@csgyk.hu

Telefon: +36 72 550-637

Web: https://www.csgyk.hu/konyvtaraink/apaczai-csere-janos-fiokkonyvtar