Adam Foulds: A farkas szájában

Kep: 
A farkas szájában

Adam Foulds: A farkas szájában

Adam ​Foulds új regénye a második világháború idején játszódik Észak-Afrikában és Szicíliában, 1943 nyarán, azon hadművelet idején, amely során a szövetségesek a sziget elfoglalásával megvetették a lábukat Európában, és elkezdhették észak felé szorítani a tengelyhatalmak csapatait. Will Walker angol biztonsági tiszt az apja eszményképével szeme előtt a diplomácia elveit követve elsősorban a béke megteremtéséért tevékenykedik, míg Ray Marfione olasz származású amerikai közlegény a csataterek poklait megjárva jut el felmenői hazájába, ahol korábban még soha nem járt.

A regény kerettörténete, amely a bravúros utolsó fejezetekben csúcsosodik ki, érinti a szicíliai szervezett bűnözés megkerülhetetlen témáját is, két helybéli férfi, a pásztor Angilù és a maffiózó Cirò Albanese alakján keresztül. A történetből világosan kiderül, hogy a maffia örök, és számára még egy világháború sem több ideiglenes zökkenőnél.

Foulds ezzel a regénnyel, mely az utóbbi fél évszázad talán legremekebb csataleírásait tartalmazza, újra tanúbizonyságot tesz egyedi, felkavaró és felejthetetlen írásművészetéről.

A könyv itt érhető el könyvtárunkban. 

Datum: 
2021.10.28. - 00:00 csütörtök