Figyelj jól! - Zenés figyelemfejlesztő foglalkozások

Szeretnéd, ha kevesebb erőfeszítésedbe kerülne a tanulás? Örülnél, ha könnyebben boldogulnál a házi feladataiddal, és több időd maradna játékra, szórakozásra? Mi ebben szeretnénk segíteni Neked!

Zenés figyelemfejlesztő foglalkozássorozat indul általános- és középiskolásoknak a Csorba Győző Könyvtárban. A foglalkozások kiscsoportos keretben (2-5 fő), életkor szerinti bontásban (alsó- és felső tagozatos, valamint középiskolás korosztály) valósulnak meg 2023. szeptember 20. és december 13. között a Csorba Győző Könyvtár Zeneműtárában - a jelentkezők számától függően - szerdánként 15:00, 16:00 és 17:00 órai kezdettel. 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a zene@csgyk.hu e-mail címen lehet 2023. szeptember 18-ig.

Részletek:

A figyelem kérdése a pedagógia központi problémája, hiszen a tanítás/tanulás eredményességét alapvetően meghatározza a figyelmi működés színvonala. A figyelem zavara már a korai gyermekkortól fennállhat, de ez sokszor csak az iskolában derül ki, hiszen ez az első olyan teljesítményhelyzet, amely tartós és intenzív figyelmet követel.

Számos kutatás igazolta, hogy a zene kitűnő eszköz a kognitív kontroll fejlesztésére, ami fontos szerepet játszik a tanulási folyamatokban, az iskolai előmenetelben, befolyásolja a fizikai, pszichikai és mentális egészséget.

Zenélés közben tanulunk, és sok mindenben ügyesebbek leszünk. A zenei tevékenységek ismétlődéseinek eredményeként egyre kevesebb kontroll szükséges a megcélzott folyamatok kivitelezéséhez, az automatizálódás pedig kapacitást szabadít fel egyéb kognitív kontroll műveletek számára. 

Zenés fejlesztő foglalkozásaink célja a figyelem játékos, teljesítménykényszer nélküli fejlesztése sok zenével, vidámsággal. 

További információ:
+36 72 501-690 / 28019
+36 30 789-1680
zene@csgyk.hu
facebook.com/zeneteka