Fredrik Backman: Mi vagyunk a medvék

Mi vagyunk a medvék

Fredrick Backman:  Mi vagyunk a medvék

A könyv tartalmáról: Van ​egy város valahol az erdő közepén, ahol a tél hosszú, az emberek pedig kemények, mint a jég. Nincs se turizmus, se ipar, se munka, de a remény még pislákol. Van ugyanis valami, ami mindenkit érdekel. Amihez kivétel nélkül mindenki ért. Ez pedig a hoki. Aki azt hiszi, hogy az csak egy játék, nagyon téved. A hoki itt maga a remény. Ebben a szezonban mindenki a Björnstad Hockey junior csapatába veti minden bizodalmát. Egy maroknyi tizenévesbe, akikre hatalmas felelősség nehezedik, mert esélyesek arra, hogy visszahozzák a játék és a város dicsőségét. Fiúk és lányok, apák és anyák története ez a könyv. Egy csapat története, amely mindennél fontosabb. A férfiasságé és a csoportszellemé. A tehetségé. Családoké. És egy bűntetté, amely olyan hullámokat gerjeszt, akár a vízbe dobott kő.
Mennyire fontos a győzelem? Mit érünk a csapatunk nélkül? Mit bír ki egy barátság? Hogyan védhetjük meg a gyerekeinket? Backman Björnstad-sorozatának első része egészen más, mint amit a szerzőtől megszoktunk, mégis hihetetlenül ismerős. Ezt a történetet meg kellett írni. Mert nemcsak a björnstadiakról, de rólunk is szól, mégpedig húsba vágóan. Aki egyszer belépett Backman világába, az nehezen szakad el tőle. (Forrás: moly.hu)

A könyv elérhető könyvtárunkban: 2017-es kiadás

 

A könyvből készült film: A Beartown nevű kisváros folyamatosan zsugorodik a területét egyre szorosabban körülölelő fák miatt, de most, hogy az ifjúsági hokicsapat esélyes az országos elődöntő megnyerésére, a település összes reményének megvalósulása egy maréknyi tizenéves fiún múlik. Ez a nagy teher egy erőszakos cselekményhez vezet, ami traumatizál egy fiatal lányt, és fenekestül felforgatja a város életét. A gyanúsítgatások úgy terjednek el Beartownban, mint hullámok a tóban, és végül minden helyi lakosra kihatnak. Egyik oldalon a város sztárja, a másikon a lány, akit megerőszakolt – vajon kinek hisznek majd?
A széria rendezője Peter Grönlund (Góliát, Drifters), a főbb szerepekben pedig lf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe és Oliver Dufaker lesz látható. A filmes munkálatok Svédország olyan jéghideg tájain folytak, mint Gällivare, Overtornea, Haparanda, Kalix, Malmberget és Kiruna, így a széria képi világa nagy valószínűséggel hűen adja majd vissza Backman regényének világát és hangulatát. (Forrás: geeklife.hu)

A film előzetese: https://youtu.be/j_FLeW_XAA8
A film adatlapja és elérhetősége: https://hbogo.hu/sorozatok/mi-vagyunk-a-medvek/1-evad

2020.12.16. szerda