Giancarlo De Cataldo - Carlo Bonini: Suburra - Róma: a maffia fővárosa

Suburra - Róma: a maffia fővárosa

GIANCARLO DE CATALDO - CARLO BONINI: Suburra - Róma: a maffia fővárosa

A könyv tartalmáról: Ostiában, ​Róma tengerparti részén hírhedt fővárosi bűnszövetkezetek, a maffia és korrupt politikusok egy több száz millió eurós beruházást próbálnak megszerezni maguknak, ám egy váratlan esemény bandaháborút robbant ki. Silvio Berlusconi hatalmának utolsó napjaiban vagyunk. Egy hatalmas fejlesztési terv Ostiát kaszinóvárossá, a mediterrán Las Vegasszá alakítaná át. A terv jó úton halad, hogy keresztülmenjen az olasz törvényhozó testületen, köszönhetően több politikus befolyásának, egyházi döntéshozóknak és bűnügyi szervezetek kenőpénzeinek. Mindenki szeretne egy szeletet kapni a tortából. Azonban egy kisebb helyi banda, amelyet senkihez és semmihez nem köt hűség, ennél többre vágyik. És a céljai eléréséért bármire képes. A maffia és politikai bábjaik viszont nem nézik ölbe tett kézzel a fejleményeket, és a szervezett bűnözésben kitör a környék legnagyobb háborúja. Szamuráj, az alvilág vezére hideg józansággal készül rendet tenni, de nem számol Marco Malatesta csendőr alezredessel.
Giancarlo de Cataldo és Carlo Bonini regénye a 2010-es évek egyik legfontosabb műve, ami napjaink olasz maffiáját és a velejéig romlott és korrupt Rómát ábrázolja. Sodró lendületével és utánozhatatlan hangulatával a Suburra gyorsan kultkönyvvé vált Olaszországban. (Forrás: moly.hu)

A könyv elérhető könyvtárunkban: 2020-as kiadás 

 

A könyvből készült film: Suburra egy olasz bűnügyi internetes televíziós sorozat, amelyet Rómában forgattak, a 2015-ös Suburra film előzménytörténeteként. Giancarlo De Cataldo és Carlo Bonini azonos című regénye ihlette. A sorozatot Daniele Cesarano és Barbara Petronio készítette a Netflix számára, ez volt az első olasz nyelvű eredeti televíziós sorozat, amelyet a streaming szolgáltató készíttetett. A Cattleya filmgyártó, a Rai Fiction és a Bartleby Film együttesével valósult meg.

A Suburra a Mafia Capitale nyomozásának valós eseményeit mutatja be, melyben a hatalmi összecsapásokra, a szervezett bűnözésre, a politikusok és az egyházi személyek korrupciójára összpontosít. A cselekmény néhány személy körül forog: Aureliano Adami (Alessandro Borghi), egy ostiai bandatag és az Alberto "Spadino" Anacleti (Giacomo Ferrara), egy Sinti banda tagja, valamint Gabriele "Lele" Marchilli (Eduardo Valdarnini), egy rendőr egyetlen fia, aki bűnténybe keveredik. Samurai (Francesco Acquaroli), Adami egyik ellenfele, a római szervezett bűnözés vezetője és a szicíliai maffia kapcsolattartója Rómában; az Amedeo Cinaglia (Filippo Nigro) politikushoz fordul, hogy segítsen ostiai ügyeiben.

A sorozat világpremierje 2017. szeptember 1-jén volt a 74-ik velencei filmfesztiválon. (Forrás: wikipedia.org)

A film előzetese: https://youtu.be/5GcC9kduhO4

A film adatlapja és elérhetősége: https://www.netflix.com/hu/title/80081537

2020.12.23. szerda