Harlan Coben: Az erdő

Az erdőHARLAN COBEN: Az erdő

A könyv tartalmáról: Húsz ​éve történt. Egy nyári táborozás során négy tinédzser éjszaka kiszökik az erdőbe. Kettőt közülük holtan találnak, a másik kettő azonban hosszas keresés után sem kerül elő. Két évre rá egy sorozatgyilkost elítélnek, ám a bűnöző tagadja, hogy köze lenne a négy fiatal halálához.
Az eltűntek egyike volt Paul Copeland megyei ügyész nővére is. Paul egyedül neveli hatéves kislányát, karrierje is szépen ível felfelé, így egyre kevesebbet foglalkozik a húsz évvel korábbi traumával. Amikor azonban egy gyilkossági ügy szálai hozzá vezetnek, és egy holttestet kell azonosítania, Paul egy árulkodó jel alapján felismerni véli a négy áldozat egyikét – a fiút, aki annak idején nővérével együtt örökre eltűnt az erdőben…
Lehet, hogy Paul nővére mégis életben van? A férfi szép lassan ráeszmél, hogy a múlt sötét és veszedelmes családi titkokat rejteget, amelyek egy csapásra szilánkokra törhetik az életét. Paulnak hamarosan döntenie kell: nem bolygatja tovább a húsz évvel korábbi eseményeket, vagy inkább megpróbálja kideríteni az igazságot. (Forrás: moly.hu)

A könyv elérhető könyvtárunkban: a 2009-es kiadás és a 2020-as kiadás

A könyvből készült film: Az új Coben sorozat két idősíkban zajlik: 1994-ben és 2019-ben. Mindkét idővonal központjában Paweł Kopiński varsói ügyész áll, aki az eltelt hosszú évek ellenére sem tudta elfelejteni nővére váratlan elvesztését. A lány egy nyári táborban, megmagyarázhatatlan körülmények között tűnt el 25 évvel ezelőtt, ám 2019-ben felbukkan egy férfi holtest, aki a rendőrség szerint kapcsolatban állhatott a nyári táborban az ügyész testvérével. Az ügy megoldásának reményét azonban mélyen elrejtett családi titkok árnyékolják, amelyek nyilvánosságra hozatala miatt Paweł évek óta épített karrierje is romokba hullik. A hat részből álló thrillersorozatot Leszek Dawid és Bartosz Konopka rendezte, írók között szerepel Agata Malesińska és Wojtek Miłoszewski. (Forrás: musoron.hu)

A film előzetese: https://www.youtube.com/watch?v=8LidRbMr_vs
A film adatlapja és elérhetősége:
https://www.netflix.com/hu/title/81108061

 

2021.06.28. hétfő