Iain Reid: Azon agyalok, hogy ennek véget vetek

Azon ​agyalok, hogy ennek véget vetek

IAIN REID: Azon ​agyalok, hogy ennek véget vetek

A könyv tartalmáról: „Érzem, hogy erősödik a félelmem. Eljött a válasz ideje. Csak egyetlen kérdés. Egyetlen kérdésre kell választ adni” – a Telefonbetyár újra és újra ugyanezt az üzenetet hagyja a lány telefonján. Ez jár a fejében a lánynak akkor is, amikor a barátjával, Jake-kel, autóznak Jake szüleinek házához.
A látogatás felemásra sikeredik, s amikor visszafelé kitérőt tesznek Jake régi, elhagyatott erdei középiskolájában, már teljes az aggodalom a lányban: ki az, aki folyton figyeli, aki üldözi, és miért szól a kihalt folyosón az a végtelenített, félelmetes zene?
Egy letehetetlen pszichothriller, ami a jóval az utolsó lapok után is kísérteni fog.

Iain Reid kanadai szerző; első regénye hatalmas sikert ért el mind a kritikusok, mind az olvasók körében. (Forrás: moly.hu)

A könyv elérhető könyvtárunkban: 2019-es kiadás 


A könyvből készült film: Történetünk főszereplője egy fiatal pár (Jesse Plemons és Jessie Buckley remekül hozzák a Kaufman-i elveszettséget). Már jópár hete együtt vannak, a fiú pedig végre elviszi a lányt bemutatni a szülőknek (az anya szerepében Toni Collette, újabban előszeretettel alakít lelkileg labilis édesanyákat). Fontos lépés, kardinális mozzanat egy párkapcsolatban. A történéseket a lány perspektívájából figyeljük, a narrátor is ő maga és ahogyan azt már az első percekben megtudhatjuk, azon gondolkodik, hogy véget vessen ennek a kapcsolatnak. Innen már nagyjából borítékolhatjuk - ha már az író/rendező nevéből nem vontuk le a végkövetkeztetést -, hogy a film nem egy színes-rózsaszín, romantikus világot fog ábrázolni. A szülőknél való látogatás nem éppen a legideálisabban alakul: érezhetően valami nem stimmel, a lány menne, de nem lehet, a bizarr szituációk pedig ezt követően egyre csak fodrozódnak és fodrozódnak. (Forrás: puliwood.hu)

A film előzetese: https://youtu.be/YcOyDltnzN8
A film adatlapja és elérhetősége:
https://www.netflix.com/hu/title/80211559


2021.03.30. kedd