Joe Hill: Locke & Key - Kulcs a zárját

Locke & key

JOE HILL: Locke & key - Kulcs a zárját

A könyv tartalmáról: A Locke-család egy iszonyatos tragédia után kénytelen hazaköltözni felmenőik ódon birtokára a massachusettsi Lovecraftba. Kulcsház azonban nem egy mindennapi otthon: a kastélyszerű, öreg házban hemzsegnek a különös erővel bíró kulcsok és a hozzájuk tartozó ősi kapuk. A vakmerőt, aki átlép rajtuk, a küszöbön túl a teljesen ismeretlen és egy hétköznapi ésszel felfoghatatlan másfajta valóság várja. Miközben a három testvér, Bode, Tyler és Kinsey a maga módján próbálja feldolgozni a közelmúlt rettenetes eseményeit, felfedezi Kulcsház titkait is. A legsötétebb rejtély azonban még várat magára: a ház alatt, a mélyben egy gyűlölettel teli, kíméletlen lény lakozik, s nem nyughat, amíg szélesre nem tárja a legfélelmetesebb ajtó szárnyait…

Joe ​Hill – a horrornagymester Stephen King fia – a Locke & Key képregénnyel aratta első kiugró sikerét: két Brit Fantasy-díjat és egy Eisner-díjat köszönhet neki. Népszerűségét jól jelzi, hogy a képregény első száma huszonnégy óra leforgása alatt az utolsó példányig elkelt. (Forrás: moly.hu)

A könyv elérhető könyvtárunkban: három részes luxukiadású képregénysorozat

 

A könyvből készült film: A mozgóképes adaptáció több ponton alapjaiban eltér a képregénytől, de ez nem azt jelenti, hogy megváltoztatták volna az eredeti képregény vízióit, hiszen Joe Hill maga is tevékeny részese volt bizonyos dolgok átírásának. Ilyen például az, hogy még a képregényben Lovecraftnak hívják a Kulcsháznak is otthont adó kisvárost, addig a Netflix sorozatában már Mathesonnak. Emögött a változtatás mögött, mint kiderült semmilyen jogi dolog nem állt, egyszerűen Joe Hill egy másik kedvenc szerzője, nevesül Richard Matheson (Legenda vagyok, Csodás álmok jönnek) előtt is szeretett volna tisztelegni. Nem csak nevek, de bizonyos események is változtak, de minimum nem pont úgy történnek, mint az eredetiben, azonban ezzel együtt is kiválóan sikerült átültetnie a Carlton Cuse (Lost, A kór) és Andy Muschietti (Mama, Az) vezette stábnak Joe Hill fantasztikus elemekkel teletűzdelt ifjúsági horrortörténetét. A képregény – a története mellett persze – a vizuális megoldásainak köszönhetően lett annyira népszerű, mint amennyire, ezt pedig mozgóképen is remekül sikerült visszaadni, ugyanis a Netflix másik horrorbravúrja, a The Haunting of Hill House-hoz hasonló vizuális orgiában van részünk. (Forrás: wmn.hu)

A film előzetese: https://youtu.be/wRaXUflnbhI
A film adatlapja és elérhetősége: https://www.netflix.com/hu/title/80241239

2021.02.26. péntek