Már én is olvasok! - megjelent legújabb könyvajánló segédletünk

Megjelent a Csorba Győző Könyvtár olvasásnépszerűsítő kiadványsorozatának harmadik része. A Már én is olvasok! című füzet a kisiskolás, alsós gyermekek szülei, nagyszülei részére ajánlott irodalomra fókuszál. A koncepciót, a kötet szerkesztője dr. Béres Judit, könyvtáros egyetemi hallgatóival alkotta meg.

Ahogy a szerkesztő fogalmaz: "A kiadvány olyan művekre koncentrál, amelyek meg tudják mutatni a gyerekeknek az olvasás örömét és a könyvek értékét, hasznát, mert például olyan kérdésekről, élethelyzetekről szólnak, amelyek lekötik és bevonódásra késztetik, személyesen érintik és megragadják, szórakoztatják a mai gyerekeket." 

A füzetben található ajánlók a kiadványsorozat korábbi részeihez képest valamivel személyesebb hangvételű szövegeket tartalmaznak, a könyvajánlók szerzőinek olvasói élményeire és véleményeire is alapoznak. A füzetecske illusztrációinak elkészítésében Rőmer Viola könyvtáros egyetemi hallgató közreműködött. 

Béres Judit így zárja a kiadvány szerkesztői előszavát: "Sokszínű, élettel teli, fiatalos, lendületes könyvajánló jött létre, amely a szerkesztői és lektori munka után is megőrizte frissességét, sokarcúságát, és talán kicsit meg is tudta újítani ezt a műfajt."

Örömmel ajánljuk iskolásoknak, szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak a kiadványt! Forgassák szeretettel!

 

Már én is olvasok! - Olvasásnépszerűsítő, könyvajánló segédlet kisiskolásoknak és szüleiknek, nagyszüleiknek, tanítóiknak 

Szerkesztette, lektorálta és a bevezetőket írta: Béres Judit

A könyvajánlók szerzői: Bálint István Ábrahám, Béres Judit, Giczei Bence, Gojákné Lőczi Katalin, Hajnal Réka, Heronyányi Zsolt, Huszti Ágnes, Jakabné Mezei Gabriella, Kovács Ingrid, Kovács László, Mikolás Ágnes, Nagy Karolina, Rőmer Viola, Sütő Ramóna, Turcsics Annamária

llusztrátor: Rőmer Viola és Steiner Lídia

A szerkesztésben közreműködött: Pajor Zsófia

Kiadja a Csorba Győző Könyvtár