Megújult a Csorba Győző Könyvtár arculata

Több mint 10 év után megújította arculatát a Csorba Győző Könyvtár a Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott nyertes pályázatának köszönhetően. Az intézmény új logóját és arculati kézikönyvét Sándor Zsolt pécsi grafikus tervezte meg.

Intézményünk Pécsett 2017-től hat fiókkönyvtárral szolgáltat, az elmúlt években pedig három könyvtárponttal bővült. Könyvtárunk így a központi szerepet betöltő Tudásközponttal együtt már tíz helyen van jelen Pécsett.  Az új logóval és a hozzá kapcsolódó elemekkel intézményünk egységes arculattal tud megjelenni a város különböző pontjain.

Az új logónk könnyen azonosítható, egyszerű, letisztult, ugyanakkor modern és jól értelmezhető. Kifejezi könyvtárunk szellemiségét, és a megújulni képes könyvtár képét.

Az arculat megújulásához kapcsolódóan fiókkönyvtáraink kültéri tábláinak fokozatos cseréje mellett olyan igényes, informatív szóróanyagokat is készítünk a következő időszakban, amelyek segítik az olvasók tájékozódását fiókkönyvtáraink és szolgáltatásaink között.

Az új arculat nem csupán a megyeszékhelyen mutatja majd a könyvtár intézményeinek egységét, hanem azokon a baranyai településeken is, amelyeken a Csorba Győző Könyvtár biztosítja a könyvtári ellátást. A 286 településen az arculat a következő időszakban, fokozatosan kerül bevezetésre.

Bízunk benne, hogy új arculatunk elnyeri olvasóink tetszését és egyre többször találkozhatnak majd logóinkkal Pécsett és Baranyában, ami azt jelenti, hogy rendszeresen látogatnak el könyvtárainkba. Várjuk Önöket!