Nancy Springer: Enola Holmes : az eltűnt márki esete

Enola Holmes : az eltűnt márki esete

NANCY SPRINGER: Enola Holmes : az eltűnt márki esete

A könyv tartalmáról: Amikor Sherlock Holmes ifjú húga, Enola Holmes tizennegyedik születésnapján rádöbben anyja eltűnésére, tudja, egyedül ő találhatja meg. Bátyja, Mycroft, bentlakásos iskolába küldené a lányt, míg Sherlock nyomozásba fog, ám Enolának más tervei vannak. A magát gyászoló özvegynek álcázó lány London nyüzsgő utcáin és sötét sikátoraiban kutat anyja nyomai után, ám még a Holmes név sem készítheti fel a rá váró dolgokra. A Basilwether fiatal márkijának elrablásába belekeveredő Enolának vérszomjas gonosztevők elől kell menekülnie, ki kell szabadítania az elkényeztetett márkit, ám mindez semmi ahhoz képest, hogy minden hájjal megkent bátyját is ki kell kerülnie – miközben édesanyja nyoma kihűlőben van.
Az Edgar-díjas Nancy Springer lenyűgöző képzelőerővel és magával ragadó játékossággal hoz új színt a Sherlock Holmes-történetek világába. (Forrás: moly.hu)

A könyv elérhető könyvtárunkban: 2020-as kiadás 

 

A könyvből készült film: Nancy Springer amerikai írónő The Enola Holmes Mysteries című regénysorozatán alapuló amerikai film. Amikor Enola Holmes, — Sherlock testvére — felfedezi, hogy eltűnt az anyja, a keresésére indul. A saját jogán remek detektívvé váló lány túlszárnyalja híres testvérét, és feltárja a rejtélyes fiatal nemest körbevevő veszélyes összeesküvést. A főbb szerepekben: Millie Bobby Brown, Sam Claflin, Henry Cavill és Helena Bonham-Carter. Rendezte Harry Bradbeer.

A film előzetese: https://youtu.be/e2b7uf87GYQ
A film adatlapja és elérhetősége: https://www.netflix.com/hu/title/81277950

2020.12.10. csütörtök