Online olvasójegy-hosszabbítás a Tudásközpont könyvtáraiban

Tudásközpontos olvasójegye lejárt, vagy 1 hónapon belül lejár? Hosszabbítson otthonról!

A Tudásközpontos olvasójegyeket otthonról, kényelmesen, online is meg lehet hosszabbítani négy egyszerű lépésben:

Első lépés

Készítse elő a hosszabbításhoz szükséges olvasójegyét és személyes iratainak a másolatát: személyigazolvány, lakcímkártya! Amennyiben jogosult kedvezményt igénybe venni, szüksége lesz az ezt igazoló dokumentumra is. Pl.: érvényes matricával ellátott diákigazolvány/munkáltatói igazolás stb.

Második lépés

Lépjen be olvasói fiókjába: https://go.tkp.hu/olvasoi_adatok

Felhasználónevét megtalálja az olvasójegyén, a vonalkód alatt. A hozzátartozó alapértelmezett jelszó az Ön születési év, hónap, napja (pl. 19001201).

Fiókjában az Adatok fül alatt ellenőrizheti beiratkozásait. Ha ezt az ábrát  látja a Tudásközpontos vonalkódja mellett, akkor lehetősége van azt online meghosszabbítani. Kattintson rá!

Harmadik lépés

Kérjük, töltse fel a már említett személyes iratainak a másolatát, a Megjegyzés mezőben pedig hagyhat nekünk üzenetet hosszabbításával kapcsolatban! Utolsó lépésként a Megerősítés gombra kattintva küldheti el részünkre olvasójegy hosszabbítási kérelmét.

Negyedik lépés

Figyelje e-mail fiókját! 3 napon belül válaszolunk.

Praktikus információk

  • Akkor van lehetősége online Tudásközpontos olvasójegyet hosszabbítani, ha olvasójegye lejárt vagy 1 hónapon belül lejár.
  • A feltölthető fájlok mérete legfeljebb, egyenként 5 MB legyen! Feltöltés előtt ellenőrizze a dokumentum másolatok minőségét!
  • Kiskorú olvasó esetén a jótálló és az érintett gyermek személyes iratait is szükséges feltölteni.
  • PTE hallgatókat a Neptun kódjuk alapján azonosítjuk, ezért kérjük a kód rögzítését a Megjegyzés mezőbe!
  • A kérelem elküldése előtt tartozásait olvasói fiókján keresztül rendezze, lejárt könyveit hosszabbítsa meg! Ha rendszerünk további hosszabbítási lehetőséget már nem kínál, Önnek mindenképp vissza kell vinnie az érintett könyveket az adott könyvtári egységünkbe.
  • Az olvasójegy hosszabbítás beiratkozási díjjal járhat. Erről válaszlevélben tájékoztatjuk.

 

Hasznos linkek