Országos Könyvtári Napok Pécsett és Baranyában - Könyvtárak a mentális egészségért

A PécsLIT szeptemberi rendezvényei után újabb könyvtári programsorozattal várja olvasóit a Csorba Győző Könyvtár. Immáron 15 éve, többféle hagyományt követve, de tartalmában mindig sok újdonságot kínálva kerül sor az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében az Országos Könyvtári Napok eseményeire (idén október 4-10-ig), a könyvtári szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató őszi programsorozatára.

A Csorba Győző Könyvtár ahogy eddig, most is csatlakozik az eseménysorozathoz és változatos programokkal várja a pécsi és a baranyai olvasókat. Intézményünk a megyében 286 települést lát el könyvtári szolgáltatásokkal, ezek közül minden évben számos kistelepülési könyvtár csatlakozik programokkal, közösségi eseményekkel az Országos Könyvtári Napokhoz. A könyvtárbuszokkal ellátott települések lakosait kollégáink különböző kvízekkel, játékos feladatokkal várják megállóik során az eseménysorozat ideje alatt.

Az Országos Könyvtári Napok október 4-10-ig tartó hetében a Csorba Győző Könyvtár vendége lesz Pécsett többek között:

Október 4-én Krusovszky Dénes, október 5-én Boldizsár Ildikó és Borsa Brown, október 6-án Fábián Janka, illetve ezen a napon pótoljuk a korábban elmaradt Rendhagyó irodalomórát Péterfy Borival, október 7-én Bereményi Géza, október 8-án Fahidi Éva (online kapcsolattal).  

Október 5-én tartjuk Pécsett a Baranyai könyvtárosok szakmai napját, melynek címe idén: Könyvtárak a mentális egészségért.  

Az elmúlt hónapok pandémiás időszakában erősödött a könyvtárak társadalmi szerepvállalása, figyelmet kapott a könyvtárosok tudása, helytállása. A rendezvénysorozat ez utóbbiak tudatosítását is szolgálja. Reméljük, hogy az idei események hozzájárulnak ahhoz, hogy a könyvtárlátogatók újra bizalommal keressék fel könyvtárainkat.

Az Országos Könyvtári Napok pécsi programjai részletesen a Csorba Győző Könyvtár honlapján: https://www.csgyk.hu/csgyk-programok

Csorba Győző Könyvtár Facebook: https://www.facebook.com/baralib

További információ: rendezveny@csgyk.hu

További információ az országos programsorozatról: https://osszefogas.ikszkonyvtarak.hu/

Az országos programsorozathoz kapcsolódó települések listája itt elérhető: https://osszefogas.ikszkonyvtarak.hu/telepules.aspx  

A rendezvények megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

A Csorba Győző Könyvtár rendezvényei az aktuális járványügyi jogszabályok betartásával látogathatók! A programváltozás jogát fenntartjuk!