Pécs–Baranya évszázadai 5. Helyismereti konferencia

A Csorba Győző Könyvtár és a Pécs Története Alapítvány 2020-ban ötödik alkalommal szervezi meg a Pécs–Baranya évszázadai című helyismereti konferenciáját. A rendezvény célja, hogy bemutassa a térség történetével, kulturális örökségével kapcsolatos legújabb kutatásokat, és közös fórumot biztosítson a különböző tudományterületeken és különböző intézményekben, vagy éppen intézményi kereteken kívül dolgozó kutatók számára.

A konferencia helyszíne: Pécs, Tudásközpont (Universitas u. 2/a), tervezett időpontja: 2020. november 19–20. (csütörtök – péntek)

Az előző évekhez hasonlóan kronológiai és tematikus megkötés nélkül várunk Pécs város és Baranya megye történetének bármely szegmensével kapcsolatos, eddig feltáratlan és szakmai szempontból lényeges kérdéseket tárgyaló előadásokat.

Az előző évekhez hasonlóan a programban egy tematikus egységet tervezünk. A helyi lapkiadás történetében meghatározó szerepet játszó Fünfkirchner Zeitung indulásának 150. évfordulóján kiemelt figyelmet szentelünk a pécsi és baranyai sajtó történetét feltáró, bemutató előadásoknak.

Az előadások időtartama 20 perc, prezentáció bemutatására (ppt, prezi) lehetőséget biztosítunk. A konferenciával kapcsolatos szállás- és útiköltségeket nem tudjuk téríteni.

Jelentkezni a jelentkezési lap (benne az előadás 1500–2000 leütés terjedelmű összefoglalója) kitöltésével és beküldésével lehet.

A jelentkezés határideje: 2020. augusztus 31. (hétfő)

A jelentkezési lap igénylése és ennek beküldési címe: baranyaihelyismeret@gmail.com

A szervezők a beérkezett jelentkezések összesítése után alakítják ki a konferencia programját, és legkésőbb 2020. szeptember 30-ig értesítik a jelentkezőket az előadás befogadásáról.

A konferenciát könyvtárunk honlapján élőben közvetítjük, az elhangzott előadások szerkesztett változatát pedig – későbbi egyeztetések szerint – tanulmánykötetben adjuk közre.

További információkkal munkatársaink az alábbi elérhetőségeken szolgálnak:

e-mail: baranyaihelyismeret@gmail.com

telefon: +36-72/501-690 / 28055, 28056