Pécs-Baranya évszázadai 6. helyismereti konferencia - felhívás

A Csorba Győző Könyvtár, a Pécs Története Alapítvány és az MTA Pécsi Területi Bizottsága 2021 őszén hatodik alkalommal szervezi meg a Pécs–Baranya évszázadai című országos helyismereti konferenciáját.

Az immár jelentős hagyományokkal bíró rendezvény bemutatja a térség történetével, kulturális örökségével kapcsolatos legújabb kutatásokat és közös fórumot biztosít a különböző tudományterületeken és különböző intézményekben, vagy éppen intézményi keretektől független kutatók számára.

A konferencia helyszíne: Pécs, Tudásközpont (Universitas u. 2/a)

Tervezett időpontja: 2021. november 25-26. (csütörtök – péntek)

A koronavírus-járvány újabb hulláma esetén a konferenciát online vagy hibrid formában rendezzük meg, amelyről a jelentkezőket körlevélben értesítjük.

Az előző évekhez hasonlóan kronológiai és tematikus megkötés nélkül várunk Pécs város és Baranya megye történetének bármely szegmensével kapcsolatos, eddig feltáratlan és szakmai szempontból lényeges kérdéseket tárgyaló előadásokat.

Az előadások időtartama 20 perc, prezentáció bemutatására (ppt, prezi) lehetőséget biztosítunk.

A konferenciával kapcsolatos szállás- és útiköltségeket nem tudjuk téríteni.

Jelentkezni a jelentkezési lap (benne az előadás 1500–2000 leütés terjedelmű összefoglalója) kitöltésével és beküldésével lehet. A jelentkezési lap itt letölthető.  

A jelentkezés határideje: 2021. szeptember 17. (péntek)

Beküldési cím: baranyaihelyismeret@gmail.com

A szervezők a beérkezett jelentkezések összesítése után alakítják ki a konferencia programját, és legkésőbb 2021. szeptember 30-ig értesítik a jelentkezőket az előadás elfogadásáról.

A konferenciát könyvtárunk a tervek szerint élőben közvetíti, az elhangzott előadások szerkesztett változatát pedig – későbbi egyeztetések szerint – tanulmánykötetben adjuk közre.

További információkkal munkatársaink az alábbi elérhetőségeken szolgálnak:

E-mail: baranyaihelyismeret@gmail.com

Telefon: +36-72/501-690 / 28055, 28056

Pécs, 2021. július 12.

 

Pap Dávid Zoltán s.k.

osztályvezető

Csorba Győző Könyvtár Helyismereti Gyűjtemény

Keresnyei János s.k.

elnök

Pécs Története Alapítvány