Pécs-Baranya évszázadai 7. helyismereti konferencia - felhívás

A Csorba Győző Könyvtár, a Pécs Története Alapítvány és az MTA Pécsi Területi Bizottsága 2022 őszén, a Magyar Tudomány Napjához kapcsolódva hetedik alkalommal szervezi meg a Pécs–Baranya évszázadai című országos helyismereti konferenciáját.

Az immár jelentős hagyományokkal bíró rendezvény bemutatja a térség történetével, kulturális örökségével kapcsolatos legújabb kutatásokat és közös fórumot biztosít a különböző tudományterületeken és különböző intézményekben, vagy éppen intézményi keretektől független kutatók számára.

 

A konferencia helyszíne:           Pécs, Tudásközpont (Universitas u. 2/a)

Tervezett időpontja:                 2022. november 3-4. (csütörtök – péntek)

 

Az előző évekhez hasonlóan kronológiai és tematikus megkötés nélkül várunk Pécs város és Baranya megye történetének bármely szegmensével kapcsolatos, eddig feltáratlan és szakmai szempontból lényeges kérdéseket tárgyaló előadásokat.

A szervező Csorba Győző Könyvtár alapításának 70. évfordulójához kapcsolódva kiemelt – de nem kizárólagos – figyelmet szentelünk a könyvek, könyvtárak és könyvkiadás valamint a könyvgyűjtés és az olvasás témakörének.

 

Az előadások időtartama 20 perc, prezentáció bemutatására (ppt, prezi) lehetőséget biztosítunk.

A konferenciával kapcsolatos szállás- és útiköltségeket nem tudjuk téríteni.

 

Jelentkezni a jelentkezési lap (benne az előadás 1500–2000 leütés terjedelmű összefoglalója) kitöltésével és beküldésével lehet. A dokumentum ITT letölthető.

 

A jelentkezés határideje:          2022. szeptember 9. (péntek)

Beküldési cím:                          baranyaihelyismeret@gmail.com

 

A szervezők a beérkezett jelentkezések összesítése után alakítják ki a konferencia programját, és legkésőbb 2022. szeptember 30-ig értesítik a jelentkezőket az előadás elfogadásáról.

A konferenciát könyvtárunk honlapján élőben közvetítjük, az elhangzott előadások szerkesztett változatát pedig – későbbi egyeztetések szerint – tanulmánykötetben adjuk közre.

 

További információkkal munkatársaink az alábbi elérhetőségeken szolgálnak:

e-mail: baranyaihelyismeret@gmail.com

telefon: +36-72/501-690 / 28055, 28056