Pécs-Baranya évszázadai 9. helyismereti konferencia - felhívás

A Csorba Győző Könyvtár, a Pécs Története Alapítvány és az MTA PAB 2024 őszén, a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódva kilencedik alkalommal szervezi meg a Pécs–Baranya évszázadai című országos helyismereti konferenciáját.

Az immár jelentős hagyományokkal bíró rendezvény bemutatja a térség történetével, kulturális örökségével kapcsolatos legújabb kutatásokat és közös fórumot biztosít a különböző tudományterületeken és különböző intézményekben, vagy éppen intézményi keretektől függetlenül dolgozó kutatók számára.

A konferencia helyszíne: Pécs, Tudásközpont (Universitas u. 2/a)

Tervezett időpontja: 2024. november 12–13. (kedd – szerda)

Az előző évekhez hasonlóan kronológiai és tematikus megkötés nélkül várunk Pécs város és Baranya megye történetének bármely szegmensével kapcsolatos, eddig feltáratlan és szakmai szem-pontból lényeges kérdéseket tárgyaló előadásokat.

Az előadások időtartama 20 perc, prezentáció bemutatására (ppt, prezi) lehetőséget biztosítunk, a rendezvény helyszínén stabil internet-kapcsolattal rendelkezünk.

A konferenciával kapcsolatos szállás- és útiköltségeket nem tudjuk téríteni.

Jelentkezni a jelentkezési lap (benne az előadás 1500–2000 leütés terjedelmű összefoglalója) kitöltésével és beküldésével lehet. A konferencia jelentkezési lapja letölthető a könyvtár honlapjáról ITT.

A jelentkezés határideje: 2024. szeptember 16. (hétfő)

Beküldési cím: baranyaihelyismeret@gmail.com 

A szervezők a beérkezett jelentkezések összesítése után alakítják ki a konferencia programját, és legkésőbb 2024. szeptember 30-ig értesítik a jelentkezőket az előadás elfogadásáról.

A konferenciát könyvtárunk honlapján élőben közvetítjük, az elhangzott előadások szerkesztett változatát pedig – későbbi egyeztetések szerint – tanulmánykötetben adjuk közre.

További információkkal munkatársaink az alábbi elérhetőségeken szolgálnak:

E-mail: baranyaihelyismeret@gmail.com

Telefon: +36-72/501-690 / 28055, 28056

Pécs, 2024. június 20.