Raffi Berg: Vörös-tenger búvárparadicsom - Egy üdülőhely a Moszad szolgálatában

Vörös-tenger búvárparadicsom : egy üdülőhely a Moszad szolgálatában

RAFFI BERG:  Vörös-tenger búvárparadicsom : egy üdülőhely a Moszad szolgálatában

A könyv tartalmáról: Igaz ​történet, amely a Netflix Vörös-tenger búvárparadicsom című filmjét ihlette! Az 1980-as évek elején a szudáni tengerpart egyik elhagyatott zugában új luxusüdülő nyitotta meg kapuit. A világ minden tájáról odasereglettek a búvárkodni vágyók, és nem is sejtették, hogy a személyzet valójában beépített ügynökökből áll, akik az izraeli titkosszolgálatnak, a Moszadnak dolgoznak. Az üdülőfalu kitűnő álcát nyújtott titkos akcióikhoz, amelyek egy példátlan hadművelet részét képezték. Ennek során menekülttáborokban sínylődő etiópiai zsidók ezreit csempészték ki az országból, és telepítették át Izraelbe.
A Vörös-tenger búvárparadicsom e szigorúan titkos és gyakran rendkívül veszélyes akció teljes, mind ez idáig el nem beszélt, lebilincselő története. Az események hű tolmácsolására a küldetésben részt vevő ügynökök közreműködése, valamint a kötet utószavát jegyző egykori Moszad-igazgató, Efraim Halévi neve a garancia.

„Az etióp zsidók Szudánból való kimenekítését célzó, csaknem egy évtizeden át tartó Moszad-akció igaz történetének hű elbeszélése méltó kezekbe került. Raffi Berget elismerés illeti, mert fáradhatatlan kutatómunkájának köszönhetően a nagyközönség mindeddig titokban tartott, kulcsfontosságú mozzanatokat ismerhet meg.”

Efraim Halévi, a Moszad vezetője 1998 és 2002 között:
„Raffi Berg herkulesi erőfeszítéssel hiteles, alaposan dokumentált, ugyanakkor izgalmas és szenvedélyes olvasmánnyá formálta ezt az igen összetett és sokszínű történetet.” (Forrás: moly.hu)

A könyv elérhető könyvtárunkban: 2020-as  kiadás

 

A könyvből készült film: 2019 februárjában a Netflix megszerezte a film terjesztési jogait. Világpremierje a San Francisco-i Zsidó Filmfesztiválon volt, 2019. július 28-án. 2019. július 31-én jelent meg. A  Vörös-tengeri búvárközpont egy kém thriller film, amelyet Gideon Raff írt és rendezett. Az 1980-as évek elején a szudáni tengerpart egyik elhagyatott zugában új luxusüdülő nyitotta meg kapuit. A világ minden tájáról odasereglettek a búvárkodni vágyók, és nem is sejtették, hogy a személyzet valójában beépített ügynökökből áll, akik az izraeli titkosszolgálatnak, a Moszadnak dolgoznak.
Az üdülőfalu kitűnő álcát nyújtott titkos akcióikhoz, amelyek egy példátlan hadművelet részét képezték. Ennek során menekülttáborokban sínylődő etiópiai zsidók ezreit csempészték ki az országból, és telepítették át Izraelbe. A film főszereplője Chris Evans egy izraeli Moszad-ügynök szerepében, aki titkos műveletet hajt végre, amelyek segítik az etióp-zsidó menekülteket Izrael biztonságos menedékhelyére menekülni.

Főszerepekben: Chris Evans, Michael Kenneth Williams, Haley Bennett

A film előzetese: https://youtu.be/80WflPMzAcw
A film adatlapja és elérhetősége: https://www.netflix.com/hu/title/80240537

2020.12.03. csütörtök