Sarah Rees Brennan: Boszorkányszezon - Sabrina hátborzongató kalandjai

Sabrina

SARAH REES BRENNAN: Boszorkányszezon -Sabrina hátborzongató kalandjai

A könyv tartalmáról: Vajon lemond a lány a fény útjáról azért, hogy a sötétséget kövesse?

Tombol a nyár, és Sabrina Spellman tizenhatodik születésnapja közeledik, amikor minden megváltozik körülötte.
Bár mindig is tanult mágiát és varázsigéket két nagynénjétől, Hildától és Zeldától, közben élte a hétköznapi halandók életét is: a Baxter gimiben tanul, a barátnőivel – Susie-val és Rozzal – lóg, és moziba jár a barátjával, Harvey Kinkle-lel.
Ám egyre fogy az idő a hátralévő normális, mindennapi életéből, és sokkal nehezebb maga mögött hagynia Rozt, Susie-t és Harvey-t, mint gondolta. Főleg mert Sabrina nem biztos abban, hogy Harvey mit érez iránta. Unokatestvére, Ambrose azt javasolja, szórjanak bűbájt a fiúra, hogy kiderüljenek a valódi érzései. Ám amikor egy rejtélyes erdei szellem közbeavatkozik, a varázslat durván visszaüt.
Így bár Sabrinát mindig is vonzotta a boszorkánylét hatalma, most kénytelen elgondolkodni azon, hogy ez a hatalom nem tereli-e őt rossz irányba.

Ismerd meg kétségeit, és kövesd boszorkányos kalandjait! (Forrás: moly.hu)

 

A könyv elérhető könyvtárunkban: a 2020-as kiadás

A könyvből készült film: A meghatározhatatlan évtizedben játszódó sorozat cselekményformáló eseményei egy magát csendesnek mutató, valójában démoni erőktől és megosztottságtól fortyogó városkában zajlanak. Greendale-ben él Sabrina, a hamarosan tizenhatodik életévét betöltő tinilány, aki éppen választás előtt áll: születésnapjához közeledvén valamelyik közösség mellett kénytelen lesz elköteleznie magát, amely elköteleződés minden esetben súlyos lemondásokkal, áldozatokkal fog járni. Az emberi oldalról ott vannak a barátai, osztálytársai, valamint szívszerelme, Harvey, boszorkány oldalról viszont családja (nénikéi), valamint elhunyt édesapja vérvonala. A döntés ugyan rajta áll, ám befolyásoló tényezők minduntalan felütik a fejüket minden oldalról, míg végül választásának tétjei egyre csak nagyobbak lesznek. Két nagynénje (Miranda Otto és Lucy Davis) mindegyre azon vannak, hogy megfelelő irányba tereljék unokahúgukat és a boszorkányélet választására sarkallják őt a nagyhatalmú Faustus Blackwooddal egyetemben, míg a házukban "szobafogságra" ítélt Ambrose már egy szabadabb életvitelre ösztökélné őt. Ja és persze eközben hősnőnk egyre többet tud meg mind saját magáról, mind pedig arról a rejtélyes világról és szabályairól, amelybe ő félig beleszületett. (Forrás: puliwood.hu)

A film előzetese: https://www.youtube.com/watch?v=jviCSGNcBeg
A film adatlapja és elérhetősége:
https://www.netflix.com/hu/title/80223989

2021.06.28. hétfő