Shaun Attwood: Pablo Escobar - Drogháború

Pablo Escobar: Drogháború

SHAUN ATTWOOD: Pablo Escobar: drogháború : a teljes történet, ami kimaradt a Netflix-en

A könyv tartalmáról: Pablo Escobar és a Medellín kartell döbbenetes története, minden ami kimaradt a Netflixen-en
A kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar egyszerre volt ragaszkodó családapa és pszichopata gyilkos, iszonyatos ellenség és csodálatos barát. Miközben milliókat adományozott a szegényeknek, felrobbantotta és kínozta az ellenségeit, és volt, akinek tüzes kanállal vájatta ki a szemét. Escobar sokszoros milliárdos lett kíméletlen ravaszsága és Amerika olthatatlan kokainéhsége folytán.Egy csekélyke 100 millió dolláros birtokon élt, és saját magánállatkertje volt.
A Pablo Escobar drogháború feltárja a titkot: a hatóságok nem azért üldözték Pablót, hogy véget vessenek a kokainüzletének, hanem hogy átvegyék tőle.
Shaun Attwood könyve egy szívfájdító, akciódús igaz történet, ami a drogtilalom katasztrofális következményeiről fest lélegzetelállító képet. (Forrás: moly.hu)

A könyv elérhető könyvtárunkban: 2020-as kiadás 

 

A könyvből készült film: Pablo Emilio Escobar Gaviria, vagy ahogy az alkalmazottai szólították, „El Patrón” a 70-es és 80-as években a Forbes szerint a világ hetedik leggazdagabb embere volt. A Hacienda Nápoles nevű óriási birtokán, melyen családjával élt, számos úszómedence, repülőgép leszállópálya, valamint saját állatkert is volt, vagyonát azonban – melyből felépítette a birtokát és az egész életét – egyáltalán nem tisztességes munkával szerezte. A Medellín drogkartell vezetőjeként hatalmának csúcsán a világ kokainkereskedelmének mintegy 80%-át ő uralta, embereivel nemcsak egész Kolumbiát hálózta be, de az Amerikai Egyesült Államokba is bejuttatta és terjesztette a portékáját, ezzel felhívva magára az amerikai DEA (Kábítószer-ellenes Hivatal) figyelmét. A részben dokumentumdrámaként is funkcionáló drámasorozat némileg hiteltelenül, a sorozat előrehaladásának szempontjából valamelyest torzítva, hozzáköltött szálakkal megfűszerezve, egyes helyeken dramatizálva ismerteti meg a nézőivel Pablo Escobart, akinek a kitalált események nélkül is épp eléggé izgalmas élete volt. 

A történet több szálon futva, az Escobart üldöző DEA ügynök, Steve Murphy szemszögéből, legtöbbször az ő narrációival, ironikus megjegyzéseivel fűszerezve mutatja be El Patrón drogbáróvá válását, a kolumbiai állammal való macska-egér játékát, rémtetteit, az állami szervek korrupcióját és az ellene indított több éves hajtóvadászatot.A sorozatban a drogbárót a brazil származású Wagner Moura alakítja, aki portugál anyanyelvűként csak azért tanult meg spanyolul és hízott húsz kilót, hogy hitelesen hozhassa az általa megszemélyesített karaktert, melyre a sminkeseknek, a jelmeztervezőknek, a páratlan arctechnikájának és színész játékának köszönhetően megtévesztően hasonlít. (Forrás: f21.hu)

A film előzetese: https://www.youtube.com/watch?v=xl8zdCY-abw

A film adatlapja és elérhetősége: https://www.netflix.com/hu/title/80025172

2021.02.17. szerda