Sophia Amoruso: #Girlboss

#GirlbossSOPHIA AMORUSO: #Girlboss

A könyv tartalmáról: Életed leghasznosabb könyve. Tíz év alatt Sophia Amoruso bukdácsoló gimnazistából a Nasty Gal, a világ egyik leggyorsabban fejlődő kereskedelmi vállalatának alapítója és elnöke lett. Sophia sosem volt átlagos vezető vagy átlagos bármi, és ezt a könyvet a hozzá hasonló lányoknak írta, olyanoknak, akik egyedi utat keresnek a sikerhez. Csupa pimasz, szemet felnyitó felhívás, ravasz és őszinte megfigyelés és a Nasty Gal üstökösszerű felemelkedésének színfalak mögötti sztorija – a #GIRLBOSS mindezt leírja. Bebizonyítja, hogy a siker nem azon múlik, hova jártál iskolába, vagy mennyire voltál ott népszerű. A siker lényege, hogy bízz az ösztöneidben, kövesd a megérzéseid, közben tudd, melyik szabályt kell megszegni, és melyiket kell betartani.Erőt ad, motivál és inspirál egyszerre! Pont az a seggbe rúgás, ami kell, hogy kihozd magadból a legtöbbet. (Forrás: moly.hu)

A könyv elérhető könyvtárunkban: 2020-as kiadás

 

A könyvből készült film: A Girlboss című sorozat 13 darab, egyenként félórás felvonásból áll, középpontjában pedig az a Sophia Amoruso szerepel, aki nem hétköznapi módon hagyta ott a lábnyomát a divat világán. Amoruso eleinte igazi régiségnek számító ruhadarabokat értékesített bőven áron felül az eBay-en, de idővel rájött, hogy nagyobbat is haraphat a kalácsból. Így született meg a Nasty Gal nevű márka, ami ugyan nem olyan régen csődöt jelentett be, a sorozat azonban a kezdeti évekre és a hihetetlen népszerűségre fókuszál. Meg persze Amoruso nem hétköznapi karakterére, akinek önéletrajza adta az alapot a forgatókönyvhöz, amiért a Tökéletes hangot is író Kay Cannon a felelős.
A főszerepben Britt Robertson (Holnapolisz) látható, mellette Johnny Simmons (Scott Pilgrim a világ ellen), Dean Norris (Breaking Bad - Totál szívás) és Ellie Reed (Az élet csajos oldala) is feltűnik. (Forrás: ign.hu)


A film előzetese: https://www.youtube.com/watch?v=Jyr8R8cSGdo
A film adatlapja és elérhetősége: https://www.netflix.com/hu/title/80115671

 

2021.02.11. csütörtök