Zeneműtár, fonotéka

Zeneműtár, fonotéka

A Tudásközpont 4. emeletén, a Csorba Győző Könyvtár Zeneműtárban több mint hatvanötezer zenei dokumentumot tartalmazó gazdag gyűjtemény várja látogatóinkat. A műfajok és dokumentumtípusok széles választéka mind a zenebarátok, mind a hivatásos és nem hivatásos muzsikusok részére biztosítja az igényes szórakozáshoz, valamint a zenetanuláshoz, zeneoktatáshoz és kutatáshoz szükséges írott és hangzó anyagokat.

A dokumentumok kölcsönzése mellett azok helyben használata is biztosított, de arra is lehetőség van, hogy a kiválasztott kottát helyben kipróbálja zongorán fejhallgatóval.

Felkészült munkatársaink a teljes nyitvatartási időben rendelkezésre állnak személyesen és online is zenei szaktájékoztatási kérdésekben, továbbá lehetőség van zenei adatbázisok használatára is az olvasói térben elhelyezett számítógépek segítségével. 

Fontosnak tartjuk a pécsi illetve baranyai zenei élet képviselőinek támogatását, ezért lehetőségeinkhez mérten segítjük őket rendezvények szervezésével, valamint a helyi vonatkozású zenei dokumentumok beszerzésével, megőrzésével és elérhetővé tételével. Ennek érdekében folyamatosan digitalizáljuk Baranyai Zenei Archívumunkat, valamint rendszeresen jelentkezünk helyi vonatkozású zenei írásokkal:

 

Archív írások:

 


A Zeneműtár nyitvatartása:

Hétfő–vasárnap: 10.00–18.00

További információért keresse kollégánkat:
Telefon: (72) 501-500/28019, 28020
E-mail: zene@csgyk.hu
Facebook: www.facebook.com/zeneteka


A Csorba Győző Könyvtár Apáczai Csere János Fiókkönyvtár fonotékája

Az Apáczai Csere János Fiókkönyvtár zenei gyűjteményét hanglemezek, zenei, irodalmi CD-k, hangoskönyvek alkotják. Az érdeklődőknek klasszikus, könnyűzenei és irodalmi témákban is kínál dokumentumokat. A fonotékában megtalálható hangzóanyagok és zenei könyvek segítségével valamennyi korosztály számára lehetőség nyílik széleskörű zenei ismereteik bővítésére. A zenei, irodalmi és nyelvi hanganyagok csak helyben hallgathatók, a hangoskönyvek és gyermekdalok kölcsönözhetőek. A zenei szakkönyvek és a tájékoztatást nyújtó kézikönyvek, lexikonok is itt kaptak helyet. A zenei szolgáltatásokat beiratkozott olvasók vehetik igénybe.  

Zenei szolgáltatások:

  • zenei szaktájékoztatás
  • zenei vetélkedők szervezése, lebonyolítása
  • ünnepi műsorokhoz, vetélkedőkhöz, zenei és irodalmi anyagok összeállítása
  • csoportos zenei foglalkozások valamennyi korosztály számára (választható témák a mellékelt lista alapján)