Thomas Wheeler: Cursed (Átkozott)

Cursed

THOMAS WHEELERl: Cursed (Átkozott)

A könyv tartalmáról: Nimue számkivetettként nő fel. A fekete mágiával való kapcsolata miatt druida falujában rettegnek tőle, így a kétségbeesett lány el akar menekülni…
Azonban a vörös paladinok lemészárolják az egész falut, és Nimue élete örökre megváltozik. Haldokló anyja felszólítja, hogy vigye el az ősi kardot egy legendás varázslónak, így Nimue lesz népének egyetlen reménysége. Küldetése során aligha van ideje bosszút állni, mégis, a benne egyre növekvő erő miatt semmi másra nem tud gondolni.
Nimue szövetséget köt Arthurral, a jóképű zsoldossal, valamint Britannia menedéket kereső tündérnépeinek tagjaival. Megforgatja a kardot, amely az egyetlen, igaz királyt illeti, lekaszabolja a paladinokat és egy romlott uralkodó seregét is. Küzdelme során megpróbálja egyesíteni a tündérnépeket, igyekszik bosszút állni a családjáért, és felfedezni a sorsát övező titkot.
És talán egyvalami változtathatja meg a sorsot: az, ami a penge végén található. (Forrás: moly.hu)

A könyv elérhető könyvtárunkban: a 2020-as kiadás

A könyvből készült film: Sosem veszélytelen dolog egy jól ismert történetet az újítás szándékától vezérelve úgy elmesélni, hogy közben a feje tetejére állítunk benne szinte minden ismerős vagy éppen legendás elemet. Frank Miller, aki karrierje során már többször sikerrel vette eme akadályt, legutóbb az Arthur királyi mondakört szerette volna kissé felfrissíteni a Cursed: Átkozott címre keresztelt young adult regényével, melyet Thomas Wheelerrel karöltve hoztak tető alá. A még el sem készült könyv hírére aztán nem sokkal később bejelentkezett a Netflix, hogy szívesen látnák Millerék portékáját a streamingplatformon. A történet a tünde származású Nimue-vel (Katherine Langford) veszi kezdetét, akit gyermekkora óta megvetnek különleges képességei miatt, amit egyesek átoknak, míg mások hatalmas lehetőségnek látnak. Az ifjú hajadon egy beteljesülni látszó jóslat ellenére megelégeli a kitaszítottaknak jutó életet, így maga mögött hagyja a faluját, hogy aztán hajóra szállva új életet kezdjen. (Forrás: puliwood.hu)

A film előzetese: https://youtu.be/Hpr3xALDI7k
A film adatlapja és elérhetősége:
https://www.netflix.com/hu/title/80199393

2021.06.28. hétfő