Tonke Dragt: Levél ​a királynak

Levél ​a királynak

TONKE DRAGT: Levél a királynak

A könyv tartalmáról: A ​16 éves Tiuri épp a lovaggá ütése előtti éjszakán rejtélyes megbízatást kap: el kell vinnie egy levelet a szomszédos birodalom királyának – az üzeneten egy ország sorsa múlik. Útja elején még csak nem is sejti, mennyi veszélyes kaland, megpróbáltatás vár rá, és hány ellenséggel kell megküzdenie, ha véghez akarja vinni a feladatot, amivel a Fehérpajzsos Fekete Lovag bízta meg.
A Levél a királynak című lovagregényt a 20. század egyik legjobb ifjúsági könyvének választották Hollandiában, ahol azóta is vezeti a sikerlistákat. Szerzőjét, Tonke Dragtot, irodalmi munkásságának elismeréseként 2001-ben lovaggá ütötték.
A már jól ismert Kolibri Klasszikusok-sorozatban megjelenő Levél a királynak letehetetlenül izgalmas történet, amely itthon is a tizenévesek kedvence lehet. (Forrás: moly.hu)

A könyv elérhető könyvtárunkban: a 2017-es kiadás itt és itt, a 2019-es kiadás és a 2020-as kiadás

 

A könyvből készült film: A The Letter for the King egy Hollandiában közkedvelt ifjúsági regény, a Tonke Dragt azonos című fantasy történetének adaptációja, amiből aztán az eredeti sztoritól jócskán eltérve, brit szereplőgárdával készített sorozatot a Netflix.

A középkori fantáziavilágban három ország, az északon elterülő Dagonaut és Unauwen, és a déli Eviellan közt már régóta dúl a konfliktus. Főhősünk, a fiatal Tiuri (Amir Wilson) lovagnak készül, amikor egy küldetés hullik az ölébe. El kell juttatnia egy fontos levelet az unauweni királynak, mielőtt még túl késő. Útja során segítőkre és társakra talál, akadályokat küzd le, újdonsült ellenségeitől menekül, sőt, ahogy az lenni szokott, még önmagával is meg kell küzdenie. Tiurinak és társainak meg kell akadályozniuk Viridian (Gijs Blom), a gonosz herceg szörnyűséges tervét. Viridian a déli Eviellant leigázva most apja, az északi király ellen fordul. A végső cél természetesen a világuralom, és ehhez illően jó párszor elhangzik, hogy a „sötétség közeledik”. Szerencsére Tiuriról kiderül, hogy varázsereje van, sőt, mi több, valószínűleg ő a Kiválasztott. (Forrás: filmtekercs.hu)

A film előzetese: https://youtu.be/0a59EkFnXg4
A film adatlapja és elérhetősége:
https://www.netflix.com/hu/title/80222934

2021.05.19. szerda